Een heerlijk optrekje
tussen Hoorn en Enkhuizen
Om in elk seizoen te verblijven.

Bezienswaardigheden
in en rond de streek..

Bekijk hieronder wat u wellicht kunt gaan bezoeken tijdens uw verblijf in B&B In de streek!

Zuiderzee museum Enkhuizen

In 1932 sloot de Afsluitdijk de Zuiderzee af en kreeg het binnenmeer de naam IJsselmeer; het gedeelte buiten de dijk hoorde voortaan bij de Waddenzee. Het Zuiderzeemuseum richt zich op de geschiedenis, actualiteit en toekomst van dit gebied. De thema’s water, ambacht en gemeenschappen staan centraal. In het buitenmuseum met historische gebouwen en het binnenmuseum met thematische tentoonstellingen wordt dit verhaal zichtbaar gemaakt.

Kasteel Radboud in Medemblik

Kasteel Radboud staat aan de oostkant van de haven in Medemblik. Het kasteel dateert uit 1288. Kasteel Radboud is één van de vele kastelen in de provincie Noord-Holland, die gebouwd werden mede in opdracht van Floris V. Hij wilde niet alleen een dam opwerpen tegen de veelvuldige infiltraties in zijn gebied door de Friezen, maar hier ook steunpunten hebben waar hij de pas onderworpen West-Friezen onder de duim kon houden.

West-fries museum in Hoorn

Het gebouw waar het museum in gevestigd is, was aanvankelijk het Statencollege – de vergaderplaats van de Gecommitteerde Raden van West-Friesland en het Noorderkwartier, als onderdeel van de Staten van Holland en West-Friesland. Dit pand is in 1632 gebouwd en heeft een gevel in de stijl van de Hollandse renaissance. Tijdens de Franse tijd werd het gebouw in 1795 een rechtbank. Op 10 januari 1880 werd het museum aan de achterkant van het gebouw gevestigd.

Historische Driehoek Enkhuizen-Hoorn-Medemblik

Tussen de historische Zuiderzeesteden Hoorn en Medemblik v.v. rijden de stoomtrams van dorp naar dorp over het platteland. Tussen Enkhuizen en Medemblik v.v. vaart het museumschip ‘Friesland’ over het IJsselmeer. Stap in voor de Spannendste Tijdreis door de Historische Driehoek. De Museumstoomtram Hoorn-Medemblik vertelt over de geschiedenis van de stoomtram in Nederland.

Rijks museum Amsterdam

Het Rijksmuseum Amsterdam, meestal Rijksmuseum genoemd, is het grootste en belangrijkste rijksmuseum van Nederland. Het ligt tussen de Stadhouderskade en het Museumplein in Amsterdam-Zuid en biedt in zijn ruim 200 zalen een overzicht van de Nederlandse kunst en geschiedenis. De collectie bestaat onder andere uit werken van 17e-eeuwse Nederlandse meesters als Rembrandt, Vermeer en Hals. Het Rijksmuseum is eigendom van de Staat en wordt beheerd door de Rijksgebouwendienst.

Kaasmarkt Alkmaar

Duizenden bezoekers vanuit de hele wereld komen speciaal naar Alkmaar voor de kaasmarkt. Het is dan ook een bijzonder schouwspel met een plein vol kaas en sjouwende kaasdragers. In 1365 heeft Alkmaar weegrecht en één weegschaal maar in 1612 zijn dit er al vier. Wanneer de eerste echte kaasmarkt heeft plaats gevonden is in nevelen gehuld. Er zijn oude documenten gevonden waarop duidelijk wordt dat in 1622 de kaasmarkt met zekerheid plaatsvond, maar er is ook bewijs dat in 1593 het kaasdragersgilde werd opgericht; hieruit kunnen we opmaken dat er toen ook al een kaasmarkt moet zijn geweest.

Volendam

De Dijk van Volendam met zijn vele snuffelwinkeltjes, restaurants en terrasjes, waar honderden toeristen dagelijks genieten van de authentieke sfeer en het uitzicht op de haven en het water. Het Doolhof waar men zich opeens in stille straatjes honderd jaar terug waant en de bootjes die af en aan varen naar het afgelegen Marken. Volendam… Niet voor niets een dorp dat vanaf 1880 door beroemde schilders werd bezocht en vereeuwigd. Niet voor niets een dorp dat werd bezongen als de parel van de Zuiderzee. Niet voor niets de naam van het dorp dat tot op de dag van vandaag wereldwijd tot de verbeelding spreekt van miljoenen toeristen.

Keukenhof in Lisse

De Keukenhof is een bloemenpark ten noordwesten van Lisse in Zuid-Holland. Het trekt jaarlijks rond een miljoen bezoekers vanuit de hele wereld. Op het 32 hectare grote park worden jaarlijks in het voorjaar (eind maart t/m eind mei) bolgewassen van bedrijven uit de omgeving tentoongesteld.eukenhof is gevestigd op een gedeelte van het landgoed van Kasteel Keukenhof. Het Landgoed Keukenhof is ontstaan in 1642 toen er een hoekige hofstede ‘Keukenhof’ werd gebouwd in het keukenduin van slot Teylingen. Het keukenduin ontleent zijn naam aan het feit dat de opbrengsten van het duingebied zoals wild, vee en allerlei kruiden en bessen bestemd waren voor de huishouding ofwel keuken van het slot Teylingen.

Contact

Heeft u een vraag over onze kamer of een activiteit in de streek?